Opstalverzekering

Wie een nieuw huis heeft gekocht, wil natuurlijk dat daar niets mee gebeurt. Mocht er toch iets kapot gaan aan uw huis, dan wilt u dat u uw huis weer kunt laten maken. U sluit daarvoor een opstalverzekering af. Wat valt er nu precies allemaal onder de opstalverzekering? Daar is een eenvoudige regel voor. Alles wat vast zit aan het huis en niet zo maar weg te halen is zonder het huis te beschadigen, hoort bij het huis zelf en valt dus onder de opstalverzekering. Alle zaken die op te pakken en mee te nemen zijn, vallen onder de inboedelverzekering.

Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis als gevolg van de in de polis vermelde risico’s. U moet dan denken aan brand, storm, inbraak, bliksem, neerslag, explosie of vorst. Naast een standaard dekking kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Bij de aankoop van een woonhuis wordt u vaak door de hypotheekverstrekker verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit gebeurt meestal op basis van de herbouwwaarde van uw huis. Neem dan contact met ons op om een goede opstalverzekering af te sluiten.

Glasverzekering

Wilt u glasschade verzekeren? Met een glasverzekering dekt u de schade aan glas in ramen en deuren in uw woning en de gebouwen die erbij horen. Veelal is ook schade gedekt aan bijvoorbeeld kunststof ruiten, lichtkoepels, glazen douchecabines en glas als gevelbeplating. De premie is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas in uw woning, evenals het aantal kamers en het type glas.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van een glasverzekering in uw specifieke situatie?

Inboedel

Een van de onderdelen van een woonhuisverzekering is een inboedelverzekering. Zo’n verzekering is niet verplicht, maar toch heeft bijna iedereen er wel een afgesloten. Logisch, want we zijn nu eenmaal zuinig op onze spullen. Wat er nu precies allemaal onder uw inboedelverzekering valt wordt duidelijk met deze eenvoudige regel. Alles wat u op kunt pakken en mee kunt nemen valt onder de inboedel. Dit in tegenstelling tot de zaken die vast aan uw huis zitten en niet zo maar weg te halen zijn zonder uw woning te beschadigen. Die vallen allemaal onder de opstalverzekering.

U heeft bij ons de keuze uit een uitgebreide, een extra uitgebreide en een meest uitgebreide dekking bij uw inboedelverzekering. De meeste mensen kiezen doorgaans voor de laatste optie die naast de standaard dekkingen (zoals brand, inbraak, vandalisme en lekkage) een aantal extra mogelijkheden bevat. De hoogte van de premie is afhankelijk van de woonplaats en het te verzekeren kapitaal. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Kostbaarheden

Niet alle zaken in huis vallen onder de inboedelverzekering. Voor bijvoorbeeld antiek, kunst en sieraden kunt u beter een kostbaarhedenverzekering afsluiten. Wij bevelen nagenoeg al onze klanten aan om voor een kostbaarhedenverzekering te kiezen, die een welkome aanvulling is op uw inboedelverzekering. Aangezien het veelal om specifieke voorwerpen gaat, wordt zo’n verzekering speciaal voor u op maat gemaakt. Bescherm al uw kostbaarheden verstandig en kies voor een kostbaarhedenverzekering. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar bij onvoorziene ongelukken. U heeft zelf de keuze tot welk bedrag u verzekerd wil zijn en vaak is dat minimaal voor €1.000.000. Kies daarbij voor een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico, zodat u niet alsnog voor onverwachte kosten komt te staan. Uw adviseur van Munsterhuis Verzekeringen kan u er alles over vertellen. 

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp is duur. Toch wilt u graag uw recht halen als u een conflict met iemand heeft. Met een rechtsbijstandverzekering zorgt u ervoor dat u juridisch geholpen wordt op de momenten dat u dat nodig heeft. U wordt bijgestaan door juristen die in dienst zijn van uw rechtsbijstandverzekeraar, waarvan de kosten volledig zijn gedekt. Is het nodig dat er een rechter wordt ingeschakeld of heeft u specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak uitbesteed waarvan de kosten veelal niet meer volledig onder de verzekering vallen. De polisvoorwaarden geven precies aan tot welk bedrag deze externe kosten zijn meeverzekerd. Overleg vooraf dus goed met uw adviseur van Munsterhuis Verzekeringen.

Cybercare

De Cybercare Polis helpt u en uw inwonende gezinsleden bij cyberincidenten. Uitwonende studerende kinderen jonger dan 27 jaar zijn ook meeverzekerd. Dat is een veilig idee! Want weet u wat uw kinderen downloaden, wie zij online ontmoeten en welke foto’s en video’s zij delen of ontvangen? Verzeker nu ook uw digitale bezittingen en bescherm je (online) identiteit. Verzekerd zijn de kosten van hulpverlening, onderzoek en herstel. De verzekering vergoedt ook geleden schade, bijvoorbeeld het verlies van geld nadat je een nepfactuur hebt betaald. De dekking geldt wereldwijd, dus niet alleen thuis, maar ook op vakantie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.