Coronavirus

Update! Coronavirus geen geldige reden voor annulering van uw reis.

De uitbraak van het coronavirus is geen geldige reden voor annulering van uw reis. Is er echter een negatief reisadvies uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan u uw reis kosteloos annuleren als de reis geboekt is bij een reisorganisatie die lid is van de ANVR. U moet dan contact opnemen met de reisorganisatie of touroperator.

Een annuleringsverzekering biedt u alleen dekking voor gebeurtenissen die u persoonlijk treffen, zoals overlijden of ziekte van u of uw eventuele reisgenoten. Voor de exacte dekking verwijzen wij u naar de betreffende polisvoorwaarden.

De belangrijkste en meestgestelde vragen over het coronavirus leest u hier:
https://www.verzekeraars.nl/publicaties/actueel/verbond-start-webpagina-over-coronavirus?fbclid=IwAR1AlMq2XPiqFANDZIgCsPXU9ufiigBBNzutBgGMRMe5kZaXXV8YXsGAHZ4

Reis- en Annuleringsverzekering

Gaat u meer dan één keer per jaar op vakantie, dan doet u er veelal verstandig aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo kunt u het hele jaar onbezorgd op reis, zonder steeds opnieuw een reisverzekering te hoeven afsluiten. Ook een weekendje weg valt onder de noemer vakantie. Gaat u maar weinig op vakantie of wilt u er eens kort tussenuit, dan heeft u meer iets aan een kortlopende reisverzekering die u afsluit voor de duur van uw reis.

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt u hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u teruggebracht wordt naar Nederland (indien noodzakelijk). Een reisverzekering bevat veelal de volgende onderdelen: ongevallen, geneeskundige kosten, wintersport,  geld, bagage, huur van vervangend vervoer en annuleringskosten. Nieuwsgierig naar de te betalen premie voor uw persoonlijke situatie? Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u al een vakantie geboekt maar kan deze door omstandigheden niet doorgaan of moet u uw vakantie onverhoopt onderbreken? Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten dan krijgt u over het algemeen de reissom of de betaalde huur voor een vakantiewoning terug. Ook hier heeft u de keuze uit een kortlopende annuleringsverzekering en een doorlopende annuleringsverzekering, afhankelijk van de frequentie waarmee u op vakantie gaat in een jaar en uw eigen wensen. De polis vertelt u duidelijk welke kosten in welke gevallen worden vergoed bij een vakantie die niet door kan gaan of voortijdig wordt afgebroken. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Caravanverzekering

Een caravan is uw tweede thuis. Een plek om van uw vakantie te genieten. En tóch nieuwe regio's en onbekende landen te ontdekken. Of om juist mee terug te keren naar uw favoriete camping. Wij bieden een caravanverzekering die ervoor zorgt dat niets uw vakantieplezier kan bederven. Wat er ook gebeurt met een caravanverzekering dekt u de schade aan uw caravan, de bijbehorende voortent/luifel en de inboedel. Vrijwel alle schadeoorzaken zijn hierbij gedekt. Omdat alle caravans anders zijn, bieden we maatwerk. U stelt de caravanverzekering naar eigen wens samen. U betaalt dan alleen de dekking die u kiest. Een caravanverzekering is wel bedoeld voor caravans die particulier en recreatief worden gebruikt. Gebruikt u hem zakelijk of permanent, dan gelden er andere voorwaarden. Soortgelijke verzekeringen zijn er ook voor stacaravans. Wilt u ook een voordelige caravanverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Bootverzekering

Wilt u varen met een veilig gevoel? Verzeker dan uw boot bij Munsterhuis Verzekeringen. Met een bootverzekering wordt schade aan het vaartuig zelf gedekt, de inboedel aan boord (meestal tot zo’n 15 of 20% van het op casco verzekerd bedrag) en de aansprakelijkheid voor schade die met het vaartuig wordt veroorzaakt. De premie is afhankelijk van wat voor soort boot u heeft, hoe oud het vaartuig is, wat de maximumsnelheid van het schip is, welke dekking u kiest en om welk verzekeringsgebied het gaat. Laat onze adviseurs u een vrijblijvend aanbod doen voor uw boot.

Kampeerautoverzekering

Als u op reis gaat met een kampeerauto, dan wilt u uiteraard ook goed verzekerd zijn. Met een kampeerautoverzekering verzekert u uw vakantievervoer tegen de vele risico’s die u op vakantie tegen kunt komen. Bepaal zelf uw gewenste dekking.  U heeft de keuze uit Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA en Beperkt Casco en Volledig Casco dekking. Zo heeft u altijd een kampeerautoverzekering die past bij uw camper en kunt u onbezorgd op reis. Laat onze adviseurs u een verzekering op maat aanbieden.