Rechtsbijstandverzekering

Privé verzekering
Rechtsbijstand

Juridische hulp is duur. Toch wilt u graag uw recht halen als u een conflict met iemand heeft. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren is een verzekering die juridische ondersteuning biedt in geval van een geschil. Deze verzekering biedt een oplossing voor het probleem van de hoge kosten van juridische hulp.

Met een rechtsbijstandverzekering zorgt u ervoor dat u juridisch geholpen wordt op de momenten dat u dat nodig heeft. U wordt bijgestaan door juristen die in dienst zijn van uw rechtsbijstandsverzekeraar, waarvan de kosten volledig zijn gedekt. Is het nodig dat er een rechter wordt ingeschakeld of heeft u specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak uitbesteed waarvan de kosten veelal niet meer volledig onder de verzekering vallen.

Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden geven precies aan tot welk bedrag deze externe kosten zijn meeverzekerd. Ook staat er in de polisvoorwaarden welke dekking de rechtsbijstandverzekering biedt, bijvoorbeeld consumentenrecht, arbeidsrecht, verkeersrecht en huurrecht. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en te begrijpen welke dekkingen er precies worden geboden.

Ten slotte is het goed om te weten dat de verzekering alleen dekking biedt voor geschillen die zich voordoen nadat de verzekering is afgesloten. Eventuele geschillen die al bestonden voordat u de verzekering afsloot, vallen niet onder de dekking. Overleg vooraf dus goed met uw adviseur van Munsterhuis Verzekeringen. Nog geen adviseur? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.